KRKONOŠE SEVERNÍ MORAVA A SLEZSKO STŘEDNÍ MORAVA JIŽNÍ MORAVA VYSOČINA VÝCHODNÍ ČECHY ČESKÝ RÁJ ČESKÝ SEVER SEVEROZÁPADNÍ ČECHY ZÁPADOČESKÉ LÁZNĚ PLZEŇSKO ŠUMAVA JIŽNÍ ČECHY PRAHA OKOLÍ PRAHY PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY
FRÝDLANTSKO
  Dopravní přístupnost
Informační centra
Města a obce
Osobnosti a rodáci
Přírodní zajímavosti
Destinační management
 
Příroda a její ochrana
  Chráněná krajinná území
Přírodní zajímavosti
Jeskyně a propasti
Vrcholy, hřebeny, sedla
Fauna a flora
Naučné stezky
 
Kultura, zábava, sport
  Kultura a zábava
Sport a relaxace
Zimní sporty
Katalog KUDY Z NUDY
Aktivní dovolená
 
Památky a zajímavosti
  Památky UNESCO
Památky a architektura
Církevní památky
Hrady a zámky
 
Turistika a volný čas
  Agroturistika
Pěší turistika
Cykloturistka
Vodní turistika a sporty
Vinařská turistika
 
Lázeňství
  Lázeňská zařízení
Lázeňské domy a sanatoria
Lázeňská procedura
Přírodní léčivé zdroje
 
Kongresová turistika
  Výstavy a výstaviště
Kongresová centra
Výstavnictví a propagace
 
Ubytování a stravování
  Autokemp, kemp, tábořiště
Hotely, penziony
Chaty a chalupy
Rekreační areály
Další ubytování
Restaurace
Příjemné posezení
Gastronomické speciality
 
Království perníku

Jednodenní autokarový výlet do Lašské Brány Beskyd [ Výlet ]

Lašská brána Beskyd - tři města a jedna obec - Kopřivnice, Příbor, Štramberk a Hukvaldy. Na své si v těchto místech přijde každý, kdo se zajímá o stopy tajemné minulosti, krásnou přírodu, ať už živou či neživou, technické zajímavosti, sport, turistiku, folklor a v neposlední řadě o výtvarné umění.

Projeďte se s námi do valašského městečka Štramberka s křivolakými uličkami a jedinečnou lidovou architekturou, s legendární jeskyní Šipkou s pozůstatky pravěkého osídlení, která inspirovala kopřivnického malíře Zdeňka Buriana k vydání světově proslulých publikací o pravěku, a jehož obrazy můžete shlédnout ve zdejším muzeu. Ochutnejte s námi zdejší specialitu Štramberské uši,ke kterým se váže tajemná legenda o Tatarech. Milovníky automobilové historie nadchne kopřivnické muzeum Tatra, jehož snad největší chloubou je výjimečný vůz Präsident -1. vůz za Rakousko-Uherska a současně první automobil v českých zemích. Podíváme se také do města Příbora, rodiště zakladatele psychoanalýzy, a do obce Hukvaldy - brány malebného předhůří Beskyd, která se pyšní největší zříceninou gotického hradu u nás a kde také zakončíme náš celodenní výlet.


Jak se dostat do Lašské brány Beskyd z Bystřice pod Hostýnem automobilem

Bystřice p. H. - Štramberk
Z Bystřice pod Hostýnem jedeme po silnici č. 150 (Meziříčská)do Valašského Meziříčí. Projedeme kolem vlakového nádraží a supermarketu Kaufland a na kruhovém objezdu se dáme doleva. Na dalším kruhovém objezdu odbočíme vpravo směr Hodslavice (silnice č. 57). Projedeme obcí Hodslavice a na křižovatce odbočíme vpravo na Mořkov (silnice č. 483). Na další křižovatce (v Mořkově) odbočíme doleva a pokračujeme po hlavní cestě směr Kopřivnice. Projedeme obcí Ženklava (stále po hlavní) až do Štramberku, kde na křižovatce odbočíme doleva nahoru k parkovišti u Národního sadu.

Štramberk - Kopřivnice
Ze Štramberka sjedeme zpět ke křižovatce, kde odbočíme doleva a po ulici Záhumenní se dostaneme do Kopřivnice. U supermarketu Albert je parkoviště.

Kopřivnice - Příbor
Od obchodního domu Albert se dáme doprava na kruhový objezd a rovně pokračujeme ke křižovatce, kde odbočíme doleva na Příbor.

Příbor - Hukvaldy
Z Příbora pokračujeme po silnici č. 48 směr Frýdek-Místek. V Rychalticích odbočíme vpravo dolů a ihned zase vlevo a pokračujeme až na Hukvaldy.

Zpáteční cesta
Nejvhodnější zpáteční cesta je z Hukvald zpět do Rychaltic, odtud se opět napojit na silnici č. 48 směr Nový Jičín - Hranice. Pokračujeme stále rovně po silnici 47 (E462). V Hranicích projedeme kolem výrobního závodu Philips a na kruhovém objezdu odbočíme vlevo na Teplice nad Bečvou a následně Opatovice. Pokračujeme po silnici č. 438 do Bystřice pod Hostýnem.


Popis výletu:

Štramberk
Po příjezdu na parkoviště se vydáme do Národního Sadu. Naučná stezka nás zavede k jeskyni Šipka a provede celým Národním sadem. Odtud se vydáme kolem restaurace Prosek a hotelu Gong, kde si později dáme oběd, po malebné ulici Zauličí směrem k náměstí. Cestou si povšimneme roubených chaloupek z 18. a 19. století, z nichž převážná většina tvoří městskou památkovou rezervaci. Stoupáme na náměstí kolem muzea Zdeňka Buriana(možnost prohlídky pro zájemce). Po pravé straně se v pozdně barokním šenkovním domě nachází vlastivědné muzeum. Zde si prohlédneme paleontologické sbírky - zkameněliny z Kotouče, archeologické nálezy z jeskyně Šipky. Vedle muzea se zastavíme u kostela sv. Jana Nepomuckého. Od kostela se vydáme vlevo nahoru kolem penzionu Stará škola na Trúbu. Po prohlídce zříceniny hradu sejdeme po příkrých schodem dolů na náměstí. Procházíme kolem tzv. Staré Věže, kde se v létě hrají historické hry a koncerty. Na náměstí si dáme rozchod. Zájemci si mohou zajít do muzea Zdeňka Buriana, zakoupit si místní specialitu Štramberské uši a jiné čerstvé pečivo v Jaroňkově pekárně. Z náměstí se k hotelu Gong vracíme stejnou cestou po ulici Zauličí, kde máme možnost zakoupit si suvenýry v galerii Hrček a jiných obchůdcích. Po obědě se z hotelu Gong vrátíme na parkoviště a odtud se vydáme do města automobilů - Kopřivnice.

Více informací o městě se dovíte ZDE.


Kopřivnice
Od parkoviště u hotelu Tatra půjdeme kolem obchodního domu Albert přímo k Technickému muzeu. Před ním si můžeme povšimnout historického vlaku,tzv. Slovenské strely. Po prohlídce muzea se vracíme k parkovišti a jedeme do města Příbora.

Více informací o městě se dovíte ZDE.


Příbor
Z parkoviště se vydáme doprava k muzeu Sigmunda Freuda. Po prohlídce muzea se podíváme na náměstí Sigmunda Freuda. Poté se vydáme na Hukvaldy, kde zakončíme dnešní výlet.

Více informací o městě se dovíte ZDE.


Hukvaldy
Od parkoviště dojdeme přes náměstí k bráně obory. Zahneme vpravo a po chvíli chůze přicházíme na rozcestí. Pokračujeme mírným stoupáním rovně až k soše Lišky Bystroušky. Odtud se dáme cestou vlevo a dojdeme až k hradu Hukvaldy. Po prohlídce hradu se vrátíme zpět k náměstí stejnou cestou. Náš výlet zakončíme v restauraci " Pod Hradem", kde si dáme večeři a posedíme u cimbálové muziky, která zde vystupuje každý pátek.

Více informací o obci se dovíte ZDE.

UMÍSTĚNÍ


Typ záznamu: Výlet
AKTUALIZACE: Markéta Polášková (Beskydy-Valašsko, racr) org. 56, 11.05.2004 v 11:04 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
Vyhledávání
  Vyhledávací centrum
Rejstřík oblasti
Databanka akcí
 
Regiony a oblasti ČR
  Turistické regiony ČR
Turistické oblasti ČR
Pohádkové regiony
 
ZPRÁVY A AKTUALITY
  Tiskové zprávy
 
Služby pro turisty
  Informační centra
Průvodcovské služby
Tlumočníci a překladatelé
Bankovní služby
Turistický produkt
 
Kalendář akcí oblasti
  Akce pro děti
Kino, divadlo, výstavy
Folklorní akce a festivaly
Turistické akce
Kalendář kongresů, konferencí
Kalendář veletrhů a výstav
 
Folklor a tradice
  Etnografický region
Etnografický subregion
Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
 
KLUB ČESKYCH TURISTŮ
  Krajská oblast KČT
Odbor KČT
Turistické odznaky a známky
 
Regionální rozvoj
  Regiony a sdružení
Investiční příležitosti
Průmyslové zóny
Nemovitosti na prodej
Průmyslová výroba
Potravinářská výroba